Stereo VideoMic Pro

Stereo On-camera Microphone
Výrobce: Røde
Kód výrobce:: mrod097
5 990,00 Kč s DPH

Stereo VideoMic Pro není jen nějakou evolucí Stereo VideoMic nebo stereo verzí VideoMic Pro. SVMP je konstrukčně zcela nový mikrofon a poskytuje díky páru 1/2" kondenzátorových kapslí v XY konfiguraci neuvěřitelně široké přirozené snímání stereo prostoru. Montáž na patku a velmi kompaktní provedení z něj činí ideální mikrofon k DSLR. Má vlastní napájení 9V baterií (100h) a výstup na 3,5mm jack.

Stereo VideoMic pro je postaven na funkčním základě VideoMic Pro s ergonomickým tvarem, který je perfektně přizpůsoben monáži na DSLR, malé videokamery, stejně jako na velkočipové kamery. Integrovaný shock mount systém zajišťuje perfektní odstínění vibrací a mechanického rušení při manipulaci, které by degradovalo kvalitu záznamu. Navíc lehký, ale robustní kablík zajišťuje vynikající akustické oddělení a nabízí výrazně nižší hlučnost než tradiční audio kabel.

Promyšlený design se vyznačuje perfektně umístěnými ovládací prvky na zadní straně mikrofonu. Prvním z nich je zapínání 75Hz cut-off HP filtru, který účinně potlačuje hluk způsobený větrem, provozem a dalším nízkofrekvenčním hlukem. Druhý je přepínač citlivosti mikrofonu, který kromě výchozí polohy  0dB nabízí útlum -10dB, který se hodí třeba na koncertech nebo sportovních utkáních, a také boost +20dB speciálně navržený pro vyšší kvalitu signálu při záznamu na DSLR fotoaparátech.