Doprava a Platby

Způsoby doručení

PPL Firemní balík / PPL Parcel CZ Business 

Služba PPL Parcel CZ Business je vhodná pro balíky na firemní adresy. Balíky jsou doručovány následující pracovní den po odeslání a to v rozmezí 8 - 18h. Dopravce může ale nemusí předem oznámit čas příjezdu. Cena se odvíjí od váhy balíku, začíná na 89 Kč a postupně stoupá. Tuto službu nedoporučujeme pro zasílání na soukromé adresy do bytu.

PPL Soukromá adresa / PPL Parcel CZ Private 

Služba PPL Parcel CZ Private je vhodná pro balíky, kdy příjemcem je soukromá osoba. Balíky jsou doručovány násleující pracovní den, v některých lokalitách i o sobotách. Komunikace s příjemcem zahrnuje emailovou a SMS komunikaci s informací o času doručení v rozmezí 2 hodin. Možnost změny dispozic doručení on-line. Ve vybraných lokalitách možnost výběru z denního (8:00 – 18:00 hod.) nebo večerního doručení (17:00 - 21:00 hod.). Možnost volby doručení do sítě PPL ParcelShop - balík si můžete po odeslání od nás sami přesměrovat na vybraný ParcelShop, nebo nám můžete napsat, na který ParcelShop si zásilku přejete odeslat a pošleme ji přímo tam. Odkaz na vyhledávání nejbližšího ParceShopu je zde - stačí zadat název ulice a vyhledají se nejbližší pobočky v okolí. Při neúspěšném pokusu o doručení balíku na adresu bude zásilka automaticky ponechána po dobu 7 dnů na nejbližším ParcelShopu. Cena se odvíjí od váhy balíku, začíná na 109Kč a postupně stoupá.

PPL Zahraničí

Doprava zboží do zemí mimo ČR bude vypočtena individuálně až po dokončení vaší objednávky, protože se musí započíst příplatky související s přepravou do zahraničí stanovené dopravcem a zákony. Pokud by se skutečná cena dopravy lišila od orientačně vypočtené ceny v automatickém systému obchodu pro výpočet dopravy na našich stránkách, budete o skutečných nákladech na dopravu vždy informováni před odesláním balíku a balík Vám odešleme pouze s vaším písemným potvrzením, že s celkovou cenou objednávky včetně dopravy souhlasíte. Cena je závislá na koncové destinaci a váze balíku, aktuální ceník do některých zemí mimo ČR, ze kterého vycházíme, naleznete na stránkách https://www.ppl.cz/.
Při platbě převodem (aby nám dorazila správná vyfakturovaná částka) je třeba u platby v bance zvolit v parametrech možnost, při níž poplatek za samotný převod bance uhradí ten, kdo zadává příkaz - "OUR". Jinak by nám dorazila částka nižší, v řádech někdy až několik set Korun a nebylo by možné objednávku ihned bez problému vyřídit.

Obecné informace k dopravě

Cenu dopravy si lze zjistit v průběhu objednávání a to tak, že přejdete na "nákupní košík" (odkaz je v pravo nahoře) a pak kliknete na "odhad dopravy" (vlevo dole).

Objednávky se snažíme vyřizovat a odesílat v nejkratším možném termínu, v řádech několika dnů. Z důvodu odchodu personálu na mateřskou dovolenou je však momentálně rychlost vyřizování a odesílání Vašich objednávek o něco snížena, za což se předem omlouváme a děkujeme za Vaše pochopení.

Osobní odběr je od dubna 2019 dlouhodobě přerušen.

 

Způsoby platby

Dobírka - zpoplatněno částkou 40 Kč

Platba přímo dopravci při přebírání zboží. Tento způsob platby volíme, když zboží chceme poslat pomocí služby PPL a neplatit převodem na účet.

Převod na účet - zdarma (pro tuzemské platby)

Pokud zvolíte tuto možnost, zašleme Vám v brzké době zálohový doklad k platbě, kde bude uvedeno bankovní spojení a variabilní symbol. Balík se zbožím odesíláme po připsání částky na náš účet. Převod pěnez na účet může trvat i několik dní. Při zvolení tohoto způsobu placení nemůžeme zboží předat ani poslat dříve, než bude částka připsána na náš účet.

Zahraniční platby - aby nám dorazila správná vyfakturovaná částka je třeba u platby v bance zvolit v parametrech možnost, při níž poplatek za samotný převod bance uhradí ten, kdo zadává příkaz - "OUR". Jinak by nám dorazila částka nižší, v řádech až několik set Korun a nebylo by možné objednávku ihned bez problému vyřídit.

 

Elektronická evidence tržeb

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.